Ajuntament de Catí

Divendres, Juny 12, 2015 - 19:30
Homenatge a Pere- Enric
El Maestrat segueix recordant a Pere Enric Barreda. El dia 13 de juny Catí va organitzar-li un homenatge.

La figura de Pere Enric Barreda, mort en 2014, i fins a aquesta data cronista oficial d'Ares i Benassal se segueix recordant a la comarca del Maestrat. L'associació cultural Tossal de la Nevera, de Catí, li va organitzar el passat dia 13 de juny , una jornada d'homenatge a la Casa de la Vila.

A més de l'acte es va inaugurar una exposició dedicada a la seva figura que estarà oberta fins al pròxim 12 de juliol.

 

 

En l'homenatge van col·laborarar diferents entitats del municipi i la comarca com Maestrat Viu, l'Ajuntament de Catí, l'Ajuntament de Benassal,  la Fundació Carles Salvador, el grup de Teatre Peraires de Comèdia, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Centre d'Estudis del Maestrat, la Unió Musical Catinenca i el Cor de Catí "Verge de l'Avellà" de la població.

 

HOMENATGE A PERE-ENRIC BARREDA (13 de juny) (Fotos i part del text de F. Segura)

--------------------------------------------------------


 

Ahir de vesprada  la Sala de la Vila es va quedar menuda en l'acte d'homenatje que, organitzat per l'Associació Cultural Tossal de la Nevera, se li va fer al professor Pere-Enric Barreda i Edo, que tantes vegades va col·laborar amb xerrades, escrits a la revista etc. Estava amanit sempre que se li demanava qualsevol cosa.

L'acte va ser presentat per Vanessa Celma, del grup de teatre. Pablo Roig, alcalde de Catí des de feia poques hores, va fer el parlament de benvinguda agraïments i obertura del acte. A continuació va intervindre Mari Luz Monterde, alcaldessa de Benassal. Paco Sanjuan, del grup de teatre va recitar, de forma intercalada, poemes de Carles Salvador al llarg de tot el acte.

Vicent Pitarch i Amela, delegat a Castelló de l'Institut d'Estudis Catalans i membre fundador amb Pere-Enric de la Fundació Carles Salvador, va parlar llarg i estès sobre la figura del prestigiós llatinista.

Joaquim Roca Albalat, president del centre d'Estudis del Maestrat va destacar l'obra de Pere-Enric i la seua facilitat pedagògica a l'hora d'explicar les seues  investigacions a la gent d'estos pobles, principalment de un dels seus últims treballs sobre les cartes pobles. Per part de Maestrat Viu va intervindre el seu president Joan Ortí Voltàs.

Els membres del Cor de Catí "Verge de L'Avellà" van interpretar la cançó "Mas Vale Trocar" de Juan de la Encina (1469-1530). A continuació, Nunila Vaquer, del grup de teatre, va llegir una carta de la Universitat de Barcelona. Per part de la família va intervindre Gabriel Barreda, que davant de tants agraïments i records, molt emocionat, va tindre que parar vàries vegades. Va ressaltar que l'obra del seu germà no té que quedar tant sols en el record i que ha de fer-se gent endavant per tal de continuar-la.

La Unió Musical Catinenca, amb la col·laboració de membre de la banda Font d'Ensegures de Benassal, va interpretr el pas-doble "Pere-Enric Barreda" de Francisco Signes Castelló. La cloenda del acte va ser a càrrec del president del Tossal José León Ortí qui va fer entrega de un ram de flors a la mare de Pere i una placa en agraïment als germans i nebots del professor.

 

Imatges: 
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal